level 3 dah habesss....

Posted by izzue.com | 4:32 PM | 0 comments »

assalamuaalaikum dan salam sejahtera...

suksis bagi abang2 dan kakak2 tahap3 dah pun selamat sampai ke penghabisan tempoh.xsempat dapat kad kuasa yang dijanjikan tempoh berkhidmat dah berakhir.mungkin bagi sesetengah orang inilah masa yang dinantikan selepas terpaksa mengorbankan entire saturday kat padang kawad,your saturday is back.bagi sesetengah orang pulak yang obses ngan suksis nih mungkin akan rasa sedih.tapi,ada ke bebudak tahap3 yang obses???mungkin adala yang ada hati sambil berpolitik.who knows?mcm2 drama terjadi sebelum bersara.diskriminasi,skandal,tak puas hati,sakit hati,geram,merajuk,bengang dan mcm2 lagi lah mcm satu fenomena pulak.hehehhhh..mungkin itu adalah salah satu memori yang boleh kita kenangkan bila dah masuk alam pekerjaan nanti.mungkin boleh jadi pengajaran jugak.


tapi, suksis jadi best sebab pada awalnya saling tak mengenali tapi di akhir waktu kebanyakan daripada ahlinya rapat macam adik beradik.silaturrahim yang terjalin macam satu network lak.yang jauh kita rapatkan,yang dekat kita eratkan.dengan adanya junior baru,suksis berkembang menjadi satu big family.this is for those who did not discrimination la..ada gak yang memilih segelintir sahaja utk rapat tapi itu semua tak menjadi kudis dalam suksis.sebab kasih sayang yang ada adalah penawarnya.tak selalu manusia boleh happy.nnt kalau selalu happy xderla pulak pengajaran yang manusia dapat.


ada jugak sedara yang pergi meninggalkan kita dulu.waktunya untuk menemui yang Mencipta sudah tiba.wpun berat hati melepaskan pergi tapi kenyataannya memang tersurat.setiap yang hidup pasti akan mati.jadi,redha dengan ketentuan qadha' dan qadar.untuk arwah Ahmad Nazri semoga rohnya dicucuri rahmat..al-Fatihah..


apa pun,suksis nih walaupun ada pahitnya tapi kenangan manis tetap ada untuk dikenang.